Köztársaság Bölcsőde

Bölcsődénk Pesterzsébet családi házas övezetében, a Gyermekkert óvodával közös épületben működik. A kisgyermekek játszókertje az utca zajától védett, zárt területen helyezkedik el. Az árnyat adó fák alatt a gyermekek sok időt tölthetnek nyáron is a szabadban. A játszókertben burkolt és füvesített felületek egyaránt megtalálhatóak, az esőztetőket a nyári nagy melegben naponta használjuk, melyet a gyerekek nagyon élveznek.

Az Uniós előírásoknak és az életkornak megfelelő mozgásfejlesztő játékeszközök teszik változatossá a játékot. Négy csoportszobában, 56 gyermek gondozását és nevelését végezzük szakképzett kisgyermekgondozó-nevelők közreműködésével. Minden csoportszoba esztétikusan berendezett, a gyermekek igényei szerint kialakított. A dekorációk a gondozónők ötletességét, kreativitását dicsérik. Dietetikus élelmezésvezető által összeállított, a gyermekek életkorának megfelelő, ízletes, változatos ételeket a saját főzőkonyhánkban készítjük el.

Bölcsődénk dolgozói létrehozták a „Babarózsa alapítványt”, melynek bevételéből minden évben a játékkészletünket bővítjük. Gondozó-nevelő munkánk során, az alapfeladatokon túl kiemelt figyelmet szentelünk a megismerési folyamatok fejlődésének segítésére, az érdeklődés kialakulásának és fenntartásának segítésére, a kommunikációra. A gyerekek játékosan ismerkednek meg különféle anyagokkal, eszközökkel, a kézműves foglalkozások során elkészített munkáikat büszkén mutatják szüleiknek.

Munkánkat szakmai program alapján végezzük, mely előírja a gondozási-nevelési alapelveket. Célunk a gyermeki személyiség kibontakoztatása az egyéni sajátosságok figyelembevételével.

Fontos feladatnak tartjuk a család és a bölcsőde közötti szoros kapcsolatot, a nevelési elvek egyeztetését. Decemberben, a gyerekekkel együtt kíváncsian várjuk a Mikulást, a farsangra meghívjuk a szülőket, nagyszülőket, és együtt búcsúztatjuk a telet. A Föld Napján a szülők és gyerekek segítségével balkonládákba virágokat ültetünk, melyet később a gyerekekkel együtt gondozunk, locsolunk. A gyermeknap minden évben egy vidám délután, légvár, arcfestés, és kézműves programok garantálják a változatos szórakozást. Júniusban, a „bölcsőde kóstolgató”délutánján a leendő bölcsiseket, és hozzátartozóit várjuk, lehetőséget adva a szeptemberi tanévkezdés előtti ismerkedésre, barátkozásra. Eredményes munkánkat a bölcsőde családias, szeretetteljes légkörének, és a dolgozói kollektíva összehangolt, egymást segítő munkájának tulajdonítjuk.

Legfontosabb célunk, hogy a gyermekcsoportokban olyan pozitív, elfogadó, szeretetteljes légkört teremtsünk, ahol a gyermekek jól érzik magukat, a szülők biztonságban tudhatják gyermekeiket, és segítséget kaphatnak gyermeknevelési kérdésekben.

Továbbra is szeretettel várjuk a pesterzsébeti kisgyermekes családokat!