Hársfa Játszótér

Pesterzsébet egyik legismertebb és legkedveltebb játszótere a volt „máltai”, jelenleg Hársfa Játszótér, mely a Hársfa sétány 21. szám alatt található. 2012. március 1-től a kerületi Önkormányzat tartja fenn, üzemeltetése pedig a Pesterzsébet Önkormányzatának Humán Szolgáltatások Intézménye keretén belül történik.

Az igényesen kialakított Játszótérnek nagy előnye, hogy körbekerített, 24 órában őrzött, illetve felügyelt terület, folyamatosan tisztán- és karbantartott, amelyből következően biztonságos, tiszta, kutyapiszoktól mentes. Látogatóink kényelmét szolgálja a játszóházban található női-, férfi-, illetve óvodás korú gyermekek részére létesített mellékhelység, de a játszótér létesítői gondoltak a mozgáskorlátozottakra is.

A játszótér minden korosztály mozgás- és játék igényét kielégíti.  A nagyobbak részére többféle mászóka, csúszda, valamint focipálya áll rendelkezésre, melyek nemcsak fizikai erőnlétüket, hanem ügyességüket is fejleszti, de a kisebbek is maximálisan megtalálják a számukra megfelelő, szórakoztató játékokat. Rossz idő, illetve a téli időszak beállta után a gyermekek – és természetesen szüleik – a játszóházat, azon belül a játszószobát vehetik igénybe, ahol szintén korosztályuknak megfelelő játékokkal játszhatnak. (Építő-, logikai-, fejlesztő-, ügyességi- és társasjátékok, stb.)

A Játszótér munkatársai mindezeken felül szervezett programokkal is várják a látogatókat. A már megszokott nagy ünnepek idején megtartott – farsangi-, húsvéti-, nyárnyitó-, nyárzáró-, mikulás- és karácsonyi ünnepi – programokon kívül, többek között a kisgyermekes anyukák ingyenesen látogathatják az „Angol Csevegő Klubot”, a „Zenés-Mondókás Torna” foglalkozásunkat, valamint a „Baba-Mama Klubot”, heti egy-, illetve kétszeri rendszerességgel. Minden évben több alkalommal is szervezünk ún. „Baba Börzét”, melyen a már feleslegessé vált ruhaneműket, és egyéb holmikat adhatják el, illetve vásárolhatják meg fillérekért a szülők, nagyszülők. Egyéb aktuális programjainkról a Játszótéren a „Hírablakban” értesülhetnek.