A gyermekek élelmezése
A gyermekek étkeztetését a Kossuth Bölcsődében működő központi konyháról biztosítjuk. A 2022-ben történt felújítást és átalakítást követően a konyhán lehetőség van az alapanyagok korszerű tárolására, modern konyhatechnológiai eljárások alkalmazására. Az étlap összeállítása és az ételek elkészítése a korszerű táplálkozástudományi elvek szem előtt tartásával, szigorúan ellenőrzött minőségi követelményeknek (HACCP) megfelelően történik. A bölcsődékben törekszünk a természetes alapanyagok felhasználásán alapuló élelmezésre. Előnyben részesítjük a friss alapanyagok felhasználását, a zöldség-gyümölcs fogyasztását, a rostdús és cukormentes táplálást.
A bölcsődék az élelmezési ügyvitel (Quadro Byte program) számítógépes feldolgozását alkalmazzák. A fizetendő térítési díjat Pesterzsébet Önkormányzatának helyi rendelete határozza meg.
A befizetéssel kapcsolatos további tudnivalókat itt találja. (Külső hivatkozás, új ablakban nyílik meg)
Az ellátás lemondásának rendjét a Házirend tartalmazza.
A bölcsődei élelmezés során az alábbiakra fordítunk figyelmet:
- Az étel mennyiségileg elegendő és minőségileg helyes összetételű legyen.
- A higiénés követelményeknek megfelelő legyen.
- Megfelelő konyhatechnikai eljárásokkal elkészített és élvezhető legyen.
- Új ételek, receptek kipróbálása, mely alkalmazkodik a gyermek egészséges életmódra nevelési programunkhoz.
- A hozzáadott cukor- és sótartalmat a minimálisra csökkentsük.
A diétára szoruló gyermekek étrendjét az élelmezésvezető-dietetikus állítja össze és kíséri figyelemmel.
Az étlap összeállítása 37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról alapján történik.